Αποτελεσματική θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι με λαϊκές θεραπείες

Προστατίτιδα σε άνδρα που χρειάζεται άμεση θεραπεία

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η προστατίτιδα είναι μια ασθένεια που περιμένει κάθε τρίτος άνδρας. Αυτό οφείλεται σε πολλούς αρνητικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία, και ειδικότερα, την κατάσταση του προστάτη. Οι περισσότεροι άνδρες αγνοούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου και πηγαίνουν στο γιατρό όταν δεν είναι πλέον δυνατό να αντέξουν. Για να καταλάβετε πώς να θεραπεύσετε την προστατίτιδα στο σπίτι, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα συμπτώματα και τις αιτίες αυτής της παθολογίας.

Λόγοι για την ανάπτυξη προστατίτιδας

Η σύγχρονη ιατρική εντοπίζει δύο κύριες αιτίες ανάπτυξης παθήσεων του προστάτη:

 • συμφόρηση;
 • Μόλυνση.

Ο αδένας, που βρίσκεται μεταξύ του ορθού και της ουροδόχου κύστης, δημιουργεί συνεχώς ένα μυστικό που συμβάλλει στην αραίωση του σπερματικού υγρού, το οποίο εξασφαλίζει τη δραστηριότητα των σπερματοζωαρίων και την επιτυχία της γονιμοποίησης. Η συμφορητική προκαλείται από υπερχείλιση και καθίζηση της ουσίας που παράγεται από τον προστάτη. Αυτό συμβαίνει λόγω διαταραχών του κυκλοφορικού συστήματος στην περιοχή της πυέλου, οι οποίες, με τη σειρά τους, εμφανίζονται για διάφορους λόγους:

 • Υπερβολικό σωματικό βάρος;
 • Υποδυναμία (η προστατίτιδα ονομάζεται συχνά η ασθένεια του "καθιστικού τρόπου ζωής").
 • Φλεγμονώδεις διεργασίες ουρολογικών και πρωκτολογικών προφίλ.
 • Συστηματική υποθερμία του κάτω μέρους του σώματος.

Μεταξύ των λόγων που προκαλούν την ανάπτυξη παθολογικών διεργασιών στον προστάτη αδένα είναι ψυχοσωματικοί παράγοντες. Η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί σε φόντο παρατεταμένων αγχωτικών ή καταθλιπτικών καταστάσεων, με ασταθές συναισθηματικό υπόβαθρο.

Η φλεγμονή του προστάτη με προστατίτιδα (αριστερά) και του προστάτη αδένα είναι φυσιολογική (δεξιά)

Συμπτώματα προστατίτιδας

Η προστατίτιδα ανήκει στην κατηγορία των ασθενειών, η εμφάνιση των οποίων εμφανίζεται ανεπαίσθητα, ασυμπτωματικά. Ένας άνδρας μπορεί να αγνοήσει τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα με την ούρηση ή τη σεξουαλική λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα, παραπέμποντάς τα στην εκδήλωση αγχωτικών ή άλλων καταστάσεων που είναι εμφανείς γι 'αυτόν (υποθερμία, κατάθλιψη, σεξουαλική μόλυνση).

Δώστε προσοχή στις παραβιάσεις του προστάτη ξεκινούν σε μια εποχή που η παθολογική διαδικασία έχει σχηματιστεί και εξελίσσεται χρόνια. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τις αποτυχίες στη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι. Υπάρχει και ένα άλλο: μια αναλφάβητη επιλογή θεραπευτικών μεθόδων. Ο ασθενής αρχίζει να αγοράζει φάρμακα, εστιάζοντας στις κριτικές άλλων ανδρών ή σε προαγωγές. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των κονδυλίων στοχεύει στην πρόληψη των παθήσεων του προστάτη. Η θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι είναι γρήγορα δυνατή μόνο εάν το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι άμεσα στην αιτία της παθολογίας. Με τη χρήση φαρμάκων που ανακουφίζουν μόνο τα συμπτώματα, η υποτροπή είναι αναπόφευκτη.

Τι πρέπει να προσέξετε για να μην χάσετε τη στιγμή της έναρξης της ανάπτυξης της νόσου:

 • Νυχτερινή παρόρμηση για ούρηση.
 • Πόνος κατά την ούρηση.
 • Υποτροπιάζουσα στυτική δυσλειτουργία.

Εάν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα, που σηματοδοτούν δυσλειτουργία στη λειτουργία του προστάτη, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε βοήθεια από έναν ουρολόγο-ανδρολόγο.

Μέθοδοι για τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι

Η αποτελεσματική θεραπεία της προστατίτιδας στους άνδρες είναι δυνατή μόνο με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος. Και πρέπει να ξεκινήσετε κάνοντας προσαρμογές στον τρόπο ζωής σας. Αυτό θα επηρεάσει την κύρια αιτία της παθολογίας: συμφόρηση στην περιοχή της πυέλου. Για το σκοπό αυτό, στο καθημερινό τους πρόγραμμα για επείγοντα θέματα περιλαμβάνουν ειδικές ασκήσεις που συνιστώνται από ουρολόγους για την εξάλειψη της στασιμότητας στον προστάτη.

Η θεραπεία της προστατίτιδας με λαϊκές θεραπείες είναι η χρήση αφεψημάτων και βαμμάτων που παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας φαρμακευτικά βότανα, ρίζες και φλοιό δέντρων. Εάν η αιτία της νόσου έγκειται στη μόλυνση των οργάνων του ουρογεννητικού συστήματος, χρειάζονται βακτηριοκτόνα, αντιικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Εάν η αιτία της νόσου είναι η στασιμότητα, χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά βότανα για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Ασκήσεις που λύνουν το πρόβλημα της στασιμότητας στην περιοχή της πυέλου

Για αναγκαστική διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος στα όργανα της πυέλου και, κατά συνέπεια, στον προστάτη, δεν χρειάζονται περισσότερα από 10 λεπτά την ημέρα. Υπάρχουν ασκήσεις που μπορούν να γίνουν ενώ περπατάτε ή κάθεστε. Τέτοια συγκροτήματα είναι ιδανικά για άνδρες που οδηγούν έναν "καθιστικό" τρόπο ζωής. Αυτοί είναι οδηγοί, υπάλληλοι γραφείου, διευθυντές.

Αυτοί οι άνδρες μπορούν να εκτελέσουν μια άσκηση απευθείας στο χώρο εργασίας, η οποία συνίσταται σε ένταση και χαλάρωση των μυών του πρωκτού. Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συστηματική εφαρμογή αυτών των ασκήσεων. Αποτελεσματικό για την εξάλειψη της παθολογίας των ταλαντώσεων των ποδιών σε διαφορετικές κατευθύνσεις, τέντωμα των ποδιών, καταλήψεις, μασάζ προστάτη (μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή σε κλινική). Για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι, πρέπει να επιλέξετε μερικές ασκήσεις και να τις εκτελείτε τακτικά. Αυτή η προσέγγιση για την αποκατάσταση της υγείας των ανδρών είναι εγγυημένα ότι θα δώσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Φλεγμονή του προστάτη με προστατίτιδα στους άνδρες

Λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Η θεραπεία της προστατίτιδας με λαϊκές θεραπείες θα πρέπει να συνοδεύεται από αλλαγές στη διατροφή. Είναι απαραίτητο να μειωθεί η κατανάλωση καπνιστών κρεάτων και λιπαρών τροφών, να συμπεριληφθούν στο καθημερινό μενού προϊόντα που παρέχουν αντιβακτηριδιακά και διεγερτικά αποτελέσματα στην κυκλοφορία του αίματος.

Αυτά είναι τα ακόλουθα προϊόντα:

 • Κρεμμύδι;
 • Σκόρδο;
 • Μέλι;
 • Κράνμπερι;
 • Ανηθο;
 • Τζίντζερ;
 • Ραπανάκι;
 • Cheremsha;
 • Μουστάρδα.

Αυτά τα φυτά είναι φυσικά αντιβιοτικά, η λήψη των οποίων είναι χρήσιμη στην αναπτυσσόμενη, οξεία και χρόνια προστατίτιδα.

Μέθοδοι για τη θεραπεία της προστατίτιδας σύμφωνα με συνταγές παραδοσιακής ιατρικής

Όταν επιλέγετε μια μέθοδο για τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι, πρέπει να καταλάβετε ότι ένα 100% θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αναμένεται μόνο στο αρχικό στάδιο της νόσου. Σε οξεία και χρόνια προστατίτιδα απαιτείται φαρμακευτική αγωγή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι συνταγές παραδοσιακής ιατρικής θα πρέπει να θεωρούνται ως ταυτόχρονη θεραπεία.

Σκόρδο - μια λαϊκή θεραπεία που ανακουφίζει από την προστατίτιδα

Θεραπεία της προστατίτιδας με σκόρδο

Το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι ένα αποτελεσματικό διεγερτικό ισχύος. Η παραδοσιακή ιατρική προσφέρει πολλές συνταγές με βάση αυτό το φυτό, οι οποίες θα βοηθήσουν στη γρήγορη θεραπεία της προστατίτιδας.

Βάμμα σκόρδου σε νερό

Για να προετοιμάσετε το φάρμακο θα χρειαστείτε:

 • 4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο?
 • 3 φλιτζάνια βραστό νερό (750 ml).
 • Κεραμικό ή γυάλινο δοχείο.

Οι σκελίδες σκόρδου συνθλίβονται με οποιονδήποτε βολικό τρόπο: χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή μια ειδική συσκευή: έναν θραυστήρα σκόρδου. Στη συνέχεια, ρίξτε αυτό το χυλό με μια κατάλληλη ποσότητα βραστό νερό. Επιμείνετε για 10-12 ώρες. Είναι πιο βολικό να προετοιμάσετε το έγχυμα το βράδυ και να αρχίσετε να το παίρνετε το πρωί. Ημερήσια δόση - 50-70 g με άδειο στομάχι. Για άνδρες με μεγάλο βάρος, η δόση μπορεί να αυξηθεί στα 100-120 g.

Βάμμα σκόρδου σε βότκα

Για να προετοιμάσετε το φάρμακο θα χρειαστείτε:

 • 400 g ξεφλουδισμένο σκόρδο?
 • 0, 5 λίτρο υψηλής ποιότητας βότκας ή αλκοόλ.

Διαδικασία μαγειρέματος:

 • Οι μεγάλες σκελίδες κόβονται στη μέση, ολόκληρη η μάζα του σκόρδου τοποθετείται σε ένα γυάλινο δοχείο.
 • Γεμίστε με βότκα ή αλκοόλ.
 • Επιμείνετε για 3 εβδομάδες, προστατευμένο από την έκθεση στο ηλιακό φως.
 • Λαμβάνετε 20 σταγόνες καθημερινά το πρωί και το βράδυ.

Προσοχή!Αυτό το φάρμακο είναι ένα αποτελεσματικό διεγερτικό του κυκλοφορικού και καθαρίζει ενεργά το σώμα από τοξίνες και τοξίνες.

Πρώτα απ 'όλα, η θεραπεία της προστατίτιδας με σκόρδο επηρεάζει την κατάσταση των αγγείων. Κατά την περίοδο λήψης του φαρμάκου, θα υπάρξει ενεργοποίηση του απεκκριτικού συστήματος. Οι άνδρες με διαταραχές της αρτηριακής πίεσης πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά την κατάστασή τους. Με επιδείνωση της ευημερίας, η δόση πρέπει να μειωθεί κατά 2 φορές. Εάν αυτό δεν βοηθήσει, συνιστάται η απόσυρση του φαρμάκου.

Αφέψημα σκόρδου με γάλα

Η προετοιμασία αυτού του φαρμάκου ξεκινά με τον ψιλοκόψιμο του σκόρδου στην κατάσταση του χυλού. Θα χρειαστεί 1 κ. σ. μεγάλο. αυτή τη μάζα. Στη συνέχεια, βράστε 250 γραμμάρια γάλα, προσθέστε το σκόρδο σε αυτό και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουν τη γάζα διπλωμένη στη μέση και φιλτράρουν τον ζωμό. Λαμβάνετε καθημερινά για 3 κ. σ. κουτάλια μετά τα γεύματα.

Το μέλι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι.

Θεραπεία της προστατίτιδας με μέλι

Η εναλλακτική θεραπεία της προστατίτιδας με μέλι έχει πολλές θετικές κριτικές. Προκειμένου το φάρμακο να είναι πραγματικά αποτελεσματικό, είναι απαραίτητο να μάθετε πώς να επιλέγετε σωστά το μέλι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ελέγξετε την ποιότητά του, με τους οποίους πρέπει να εξοικειωθείτε.

Για να προετοιμάσετε το φάρμακο θα χρειαστείτε:

 • 5 λεμόνια?
 • 5 μεγάλα κεφάλια σκόρδου?
 • ½ λίτρο μέλι.

Η διαδικασία μαγειρέματος αποτελείται από διάφορα στάδια:

 1. Καθαρίζουμε τα λεμόνια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
 2. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
 3. Τοποθετήστε την προκύπτουσα μάζα σε μέλι.

Η σύνθεση αναμειγνύεται καλά, καλύπτεται με καπάκι και καθαρίζεται σε σκοτεινό, δροσερό μέρος για 7 ημέρες. Λαμβάνετε καθημερινά 1 κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την ημέρα. Η πορεία της θεραπείας είναι τουλάχιστον 1, 5 μήνας. Αυτό το φάρμακο για τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή για όσους υποφέρουν από αυξημένη οξύτητα του στομάχου. Κατά τη λήψη του φαρμάκου, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τις αλλαγές στην κατάστασή σας και να σταματήσετε να το παίρνετε εάν παρουσιαστεί ενόχληση.

Τα λουτρά με αφεψήματα βοτάνων διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της πυέλου με προστατίτιδα

Θεραπευτικά λουτρά για προστατίτιδα

Η λήψη φαρμάκων συνιστάται να συνοδεύεται από τακτικές διαδικασίες βελτίωσης της υγείας: λουτρά με αφεψήματα βοτάνων. Πολλοί υποτιμούν την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου θεραπείας της προστατίτιδας. Αλλά οι κριτικές λένε διαφορετικά: τα θεραπευτικά λουτρά είναι ένας αποτελεσματικός διεγέρτης του κυκλοφορικού στην περιοχή της πυέλου.

Προϋποθέσεις για τη διαδικασία:

 • Διάρκεια - 15 λεπτά.
 • Η θερμοκρασία στην αρχή της συνεδρίας είναι 36 °C.
 • Η θερμοκρασία στο τέλος της συνεδρίας είναι 40-42 °C.
 • Θέση σώματος - καθιστή.

Τεχνική διαδικασίας:

 1. Νερό της κατάλληλης θερμοκρασίας χύνεται στο λουτρό, προστίθεται αφέψημα χόρτου. Ο όγκος του νερού πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να φτάνει στον αφαλό του ατόμου που κάθεται στο μπάνιο.
 2. Προσθέστε σταδιακά ζεστό νερό και φτάστε στην επιθυμητή θερμοκρασία (40-42 ° C) 5 λεπτά πριν το τέλος της συνεδρίας.

Προτεινόμενα φυτά για την παρασκευή αφεψημάτων:

 • Φαρμακευτικό χαμομήλι;
 • Calendula officinalis;
 • Βαλσαμόχορτο?
 • μυριόφυλλο;
 • Αρκευθος;
 • Φρέσκες βελόνες από πεύκο, έλατο, κέδρο.

Για να ετοιμάσετε ένα αφέψημα, πάρτε 70-100 γραμμάρια φυτικών πρώτων υλών και ρίξτε 5 λίτρα βραστό νερό από πάνω. Επιμείνετε για 15-20 λεπτά. Φίλτρο. Για τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι, τα λουτρά κωνοφόρων είναι πιο αποτελεσματικά. Έχουν έντονες αντισηπτικές ιδιότητες, οι οποίες είναι χρήσιμες για διάφορες ουρολογικές παθήσεις. Δεν μπορείτε να κάνετε ζεστά μπάνια, να επισκεφθείτε μπάνιο ή σάουνα με οξεία μορφή προστατίτιδας. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται κατάλληλη ιατρική θεραπεία. Η παραδοσιακή ιατρική προσφέρει πολλούς τρόπους αποκατάστασης της υγείας των ανδρών. Όταν επιλέγετε μια θεραπευτική τεχνική, πρέπει να θυμάστε ότι μια ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί μόνο με τη συστηματική χρήση θεραπευτικών παραγόντων, την άσκηση και τις διαδικασίες ευεξίας. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία της προστατίτιδας δίνει πάντα θετικό αποτέλεσμα.